De mooiste plekken van Duitsland

Duitsland is een zeer populair vakantieland onder vele bezoekers. De vele mooie streken bieden allen wat anders. Het Zuiden is bergachtig terwijl er andere delen van het land vlak zijn en er in het Noorden een aantal mooie steden zijn. In her drukke Ruhrgebied vindt je meerdere grote steden die relatief kort op elkaar gelegen zijn. Het land laat zich daarom als divers omschrijven en het is dan ook vrij groot qua oppervlakte. Hier worden een aantal van de mooiste streken beschreven, al zijn er nog veel meer die zich prima lenen voor een vakantie.

Eifel
Dit gebied is geschikt voor bezoekers die houden van sportieve vakanties en graag buiten zijn. Er zijn veel bossen en heuvels. Het glooiende landschap is wat de streek zo uniek en authentiek maakt. Een voordeel voor Nederlanders is dat de Eifel niet ver van de grens is en dus makkelijk te bereiken voor een trip van een paar dagen. De stad Aken is tevens een bezoek waard. Er zijn meerdere bezienswaardigheden en de stad kent een rijke geschiedenis en dat is wel degelijk terug te zien.

Moezel
Deze streek is genoemd naar de rivier die hier doorheen stroomt. Het staat bekend als misschien wel de grootste en beste wijnstreek van heel Duitsland. Voor wie gek is op wijn is dit dus alleen al een goede reden om een de Moezelstreek aan te doen. Koblenz is een prachtige en pittoreske stad gelegen aan de Moezel. Met Trier vindt je in dit gebied ook de oudste stad van heel Duitsland. De combinatie van leuke stadjes, mooie natuur en goede wijn geven deze streek een uniek karakter wat de meeste mensen zeker kan bekoren.

Zwarte Woud
Het Zwarte Woud is een zeer geliefde streek in Duitsland om meerdere redenen. Het is gelegen in het Zuidwesten van het land niet ver van Frankrijk en Zwitserland. Het landschap is heuvelachtig en op sommige plaatsen zijn er bergen, al zijn deze niet heel erg hoog. Dit gebied is ideaal voor mensen die houden van fietsen en wandelen en graag omringt worden door natuur. Daarnaast vindt je er meerdere kuuroorden en is er van alles te doen in vele gezellige plaatsen. In het Zwarte Woud vindt je ook een aantal mooie steden waar je jezelf prima zult kunnen vermaken.

mts_best