De meest historische steden van Duitsland

Duitsland is rijk aan historie en kent veel bijzondere plekken. Deze zijn vaak mooi en authentiek en zeker een bezoek waard. Een aantal van de plaatsen is een echte aanrader. Ze liggen verspreid over het hele land en hebben allemaal een bijzondere rol gespeeld voor Duitsland. Zie hier die mooiste historische plaatsen van Duitsland.

Passau
Passau is gelegen in Beieren en heeft meerdere bijzonderheden. Zo stromen er maar liefst drie rivieren door de stad. Het ligt niet ver van Oostenrijk vandaan en telt rond de 50000 inwoners. Vele mooie en oude bouwwerken maken de binnenstad bijzonder.

Weimar
In de staat Thüringen ligt Weimar. De plaats is bijzonder vanwege een aantal mooie musea en populair onder studenten vanwege de universiteiten. Ook toeristen weten Weimar in grote getalen te vinden.

Lemgo
Al tijden geleden kwam Lemgo tot stand. Het ligt in de staat Noordrijn-Westfalen. Doordat het in de Tweede Wereldoorlog niet gebombardeerd werd bleef het vrijwel in takt, in tegenstelling tot vele andere plaatsen.

Bamberg
Deze stad is gelegen op een aantal heuvels in de deelstaat Beieren. Het oude centrum van Bamberg is schitterend en dit is niet onopgemerkt gebleven bij de rest van de wereld. Het oude centrum van de plaats staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

mts_best