Alles over het Beierse rijk

Van oudsher staat Beieren bekend als rijk en machtig in de rest van Duitsland. Ondanks dat dit in het Ruhrgebied ook het geval is en hier enorm veel industrie is heeft men het in Beieren eigenlijk altijd zeer goed voor elkaar gehad. Er wordt dan ook nog weleens ietwat jaloers gekeken naar de Zuidelijke staat in Duitsland. De rest van het land vindt de mensen in Beieren soms arrogant. De streek kent een aantal grote en bloeiende steden en heeft ook veel toerisme. Er zijn bergen te vinden in de Beierse Alpen en er kan geskied worden in de wintermaanden. Daarnaast is het weer in de zomer over het algemeen vrij fraai.

De grootste steden van Beieren kwamen de Tweede Wereldoorlog niet geheel ongeschonden uit. Zowel Würzburg, München als Neurenberg werden gebombardeerd en waren zwaar gehavend naar aanleiding van deze evenementen. Er stierven daarnaast vele burgers en soldaten tijdens de oorlog die uit Beieren kwamen. Vele andere personen uit de deelstaat zaten tot lang na de oorlog in gevangenschap. De streek kwam overigens onder leiding van de Amerikanen te staan in de eerste periode na het einde van de oorlog.

Al snel na de oorlog kwam er een nieuwe grondwet voor de deelstaat die zijn status inmiddels weer terug had verkregen en aan een nieuw hoofdstuk begon. Tijdens de periode van wederopbouw toonde Beieren zich zeer open door vele vluchtelingen op te nemen. Hiervan waren er velen die zich uiteindelijk definitief in het Zuid-Oosten van Duitsland zouden vestigen.

Opvallend is dat in de zeer recente geschiedenis weer in aanraking kwam met vele vluchtelingen, maar ditmaal vanwege de vluchtelingencrisis in Europa van enkele jaren geleden. Doordat vele vluchtelingen graag naar Duitsland wilden vanwege de goede economische kansen in het land werd de toestroom groot. Daar droeg aan bij dat zij via andere landen uit het Zuiden van Europa kwamen en zodoende als eerste in Beieren aankwamen via deze route. Om dit enigszins in goede banen te leiden werd er een maximaal aantal immigranten ingesteld wat jaarlijks naar Beieren mocht komen.

Vandaag de dag is de Duitse deelstaat nog steeds rijk en succesvol, net zoals dat eigenlijk al tijden het geval is. De mensen uit Beieren staan erom bekend van het leven te genieten en het is er dan ook goed toeven. Met mooie grote steden en veel natuur valt er voor de gemiddelde bezoeker dan ook van alles te beleven. Dit in combinatie met de rijke geschiedenis maakt Beieren een bijzonder plek.

mts_best