De Duitse economie in vogelvlucht

Dat de Duitse economie zeer succesvol is zal voor niemand meer een geheim zijn. Al tijdenlang behoort het land tot de grootsten ter wereld en heeft het merken die wereldwijd faam genieten. Vooral de export levert de Duitsers bakken met geld op. Het gaat hierbij vooral om de grote automerken zoals Mercedes, BMW, Volkswagen en Opel, al zijn er nog veel meer. Daarnaast levert dit zeer veel werkgelegenheid op net als vele andere producten die in grote getale uitgevoerd worden. Ook komen er vele farmaceutische miljardenbedrijven uit Duitsland.

Niets voor niets zijn onze buren de belangrijkste handelspartner van Nederland. Duitsland is het grootste land binnen de Europese Unie en dit geldt voor de economie van het land al net zo. Ieder jaar weer presenteert het land goede cijfers en lijkt de groei eerder toe te nemen dan minder te worden. De economie van Duitsland lijkt zich dan ook makkelijk aan te passen aan veranderingen en toont zich sterk door de goede basis.

Ook vele winkelketens en supermarkten doen het goed in Duitsland. Steeds vaker zien we deze ook bij ons in het land verschijnen. Zo zijn de Duitse supermarkten goedkoop en daarom ook in Nederland erg populair geworden.

mts_best