Een reis door het verleden van BMW

Dat de Duitse economie zeer succesvol is en al tijden floreert is bij iedereen wel bekend. Een aantal bedrijven en merken zijn wereldwijd niet meer weg te denken. Het land staat vooral bekend om de vele auto´s die het produceert. Daarnaast zijn er meerdere farmaceutische zeer succesvolle bedrijven, evenals elektronicaconcerns als Miele en Siemens.

Er zijn meerdere Duitse automerken die als betrouwbaar en luxe bekend staan. De export van deze voertuigen vindt plaats tot in de verste uithoeken ter wereld. Van al deze automerken is BMW een typisch voorbeeld van een zeer succesvolle miljardenbedrijf. De afkorting BMW staat voor Bayerische Motoren Werke, waarbij gerefereerd wordt aan de streek waar de auto oorspronkelijk vandaan komt, namelijk Beieren.

Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1913. De man die het oprichtte heette Karl Friedrich Rapp. Een grappig feit is dat het oorspronkelijk als fabriek voor de motoren van vliegtuigen bedoeld was. Deze mochten echter niet gebouwd worden en al snel richtte men zich daarom op auto´s. De meeste productie vindt nog steeds plaats in een fabriek in Beieren zelf. Daarnaast heeft BMW tienduizenden werknemers en is het voor de werkgelegenheid in Duitsland dus een zeer belangrijk bedrijf.

mts_best