Fascinerende bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een stad van een heel ander kaliber dan Londen of Parijs. Je vindt hier zowel nieuwe als oude architectuur en een bloeiende kunstscene. Ook beschikt Berlijn over een aantal hi-tech bedrijven en ondernemingen zoals bijvoorbeeld Work System en andere dienstverleners. Bezoek tijdens je trip naar Berlijn in ieder geval de volgende bezienswaardigheden:

1. De Brandenburger Tor

Dit is de grote stadspoort die gebouwd werd op bevel van de roemruchte koning Frederick II. Het neo-klassieke bouwwerk is waarschijnlijk het meest bekende stadsgezicht van Berlijn, en is een van de populairste toeristische trekpleisters. De Brandenburger Tor staat ook symbool voor de eenheid van de stad na de val van de Muur.

2. De Berlijnse Muur en Checkpoint Charlie

De Berlijnse Muur is veel meer dan de betonnen platen waaruit hij is opgetrokken. De Muur stond symbool voor zowel de onderdrukking als de verdeeldheid, maar ook voor de hoop van de Berlijnse bevolking tijdens de Koude Oorlog. Het is nog steeds mogelijk om 1,5 kilometer van dit naargeestige bouwwerk te bekijken. Bij de voormalige grensovergang Checkpoint Charlie kun je alles leren over de fascinerende geschiedenis van het toenmalige Berlijn.

3. Charlottenburg

Dit is een van de mooiste overblijfselen uit de tijd dat Pruisen nog een koninkrijk was. Het paleis is prachtig gerestaureerd, rijk versierd in barok- en rococostijl, en staat vol met oude kunstvoorwerpen. Bovendien zijn hier de Pruisische kroonjuwelen te bezichtigen. De tuinen van dit klassieke paleis zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken!

mts_best